Veckan i Karlskrona : Tisdag den 20:e juni 2017

Mikael Engvall2017, Karlskrona0 Comments

Förmiddag

Nu har vi börjat jobba i WordPress-miljön ordentligt. Vi har nämligen lärt oss hur man byter tema (utseendet på själva bloggen). Det är inte självklart att vandra i WordPress-gränssnittet. Deltagarna fick även lägga till deras logga som ikon. Ni vet den lilla symbolen som dyker upp längst till vänster i webbläsarens adressfält.

Nu börjar deltagarnas digitala fastighet få en ordentlig prägel från deras kreativitet.

Deltagarna fick lära sig om källkritik. Varför det är viktigt med källkritik och hur man gör. I dagens Internetvärld är källkritik lika viktigt som att kunna läsa innehållsförteckningar på varor i butikerna anser nog de flesta av oss.

Eftermiddag

Deltagarna har blivit exklusivt utvalda att bli alfatestare av ett spel som är under utveckling. Färre än 100 personer spelar spelet idag i världen.

David Eriksson visade upp sitt projekt, spelet Towers, för oss vilket var mycket uppskattat. Ett utomhusaktivitetsspel, något som vi gillar mycket på Internet Camp.

David lärde också ut hur man skapar ett spel, iallafall stommen till ett spel. En metod som stimulerar entreprenörskap och kreativitet. En metod som bryter ner processen till en genomförbar nivå. Deltagarna fick sedan redovisa sitt spel för de andra i klassen. Spännande värre!

Vi ägnade oss att testa spelet utomhus en timme eller så. Det sprangs mycket kan vi lova.

Man kan få anmäla sig som betatestare om man så önskar.

Vad tror du vi gjorde på onsdag då?

Share this Post