Veckan i Karlskrona : Onsdag den 21:e juni 2017

Mikael Engvall2017, Karlskrona0 Comments

Förmiddag

Idag ägnade vi förmiddagen åt att prata om mobbning på nätet. Vad gör man och hur gör man om man utsätts för mobbning.

Kan man göra något för att hjälpa andra? Vi tittade på några filmer i ämnet och diskuterade en del om ämnet. Vi lärde oss att mobbning lämnar osynliga spår, spår som ibland aldrig går bort.

Sedan tog vi en lång rast och lekte en hel del på lekplatsen i parken.

Så här lång in på veckan tittade vi också på hur man installerar tilläggsprogram i WordPress. Det är små program som lägger till funktionalitet på hemsidan/bloggen/vloggen. Vi installerade ett plugin som la till ett CAPTCHA till kommentarfälten och inloggningssidan. På så sätt slipper man kommentarer och otillåtna inloggningsförsök från robotar.

Eftermiddagen

Nu kom det ett gäng mycket spännande personer.

Två tjejer från Story of Us som lärde oss om ledarskap. Visste du att det finns fyra typer av ledarskap? Lejonet, Ugglan, Vargen och Hästen.

Det kom också två killar från 10XLabs. De jobbar med framtiden, så att säga. De visade oss hur man kan göra den verkliga världen bättre med hjälp av dagens teknik.

 

Viktigast av allt var att de alla fyra visade oss att vi alla är superhjältar och att deltagarna har ett stort ansvar i att lära oss äldre hur man utnyttjar dessa krafter på bästa möjliga sätt.

Deltagarna fick dels lära sig att samarbeta med deras olika superkrafter och dels fick de rita fram en prototyp på framtidens verktyg som vi kommer att ha i våra glasögon.

Nyfiken på vad vi gjorde på torsdag?

Share this Post