Internet Camp, för ett hållbart användande av Internet.

Mikael EngvallInternet Camp0 Comments

Nu har årets upplaga av Internet Camp ägt rum i Karlskrona.

För att ge dig en inblick i vad vi sysslar med på Internet Camp så tänkte vi berätta för dig vad som skett under veckan dag för dag.

Låt oss backa lite först. En si så där 4 år.

När det hela startade

2013 satt ett gäng från Contribe och spånade över en idé om att göra något för vår framtid. En insats som inkluderade den redan etablerade arenan, Internet, hos våra ungdomar.

Samtidigt så kom en annan person på samma idé, några meter bort. City Network funderade också på att göra en insats för vår yngre generation.

Lite av en slump så sammanstrålade dessa personer och så var idén präglad. Men hur skulle de få till det?

Några meter bort satt ett annat företag som jobbade med kommunikation på nätet och idén presenterades för dessa personer.

Några dagar senare presenterades en ”kursplan” eller snarare ett schema med innehåll. Detta antogs med eld och lågor. Vi började jaga sponsorer efter att ha stamanställt vilka behov som behövdes för att kunna genomföra ett dagläger för ungdomar.

Lägret skulle vara kostnadsfritt och följa läroplanen. Vi lyckades få fram medel, lokal, datorer, frukost, lunch och föreläsare och skapade en hemsida. Strax därefter spred vi ordet med hjälp av Facebook, Twitter och genom att skicka meddelanden till alla rektorer i Karlskrona.

I juni 2013 var första daglägret ett faktum och en succé.

För ett hållbart användande av Internet

Sedan dess har konceptet utvecklats och utvidgats för att uppfylla kravet: För ett hållbart användande av Internet.

Du som inte är bekant med Internet Camp kan nu förkovra dig i konceptet, dag för dag.

Vi önskar dig en trevlig läsning.

Share this Post