Veckan i Karlskrona : Söndag den 18:e juni 2017

Mikael Engvall2017, Karlskrona0 Comments

Förmiddag

08.30 var alla samlade i Folkuniversitetets lokaler på Ronnebygatan 42.

Det råder en härlig förväntansfull spänning i salen.

Vi börjar med en kort presentation och går vidare till en kort presentation av Internets historia. Ett ganska omtyckt inslag då det visar för våra ungdomar att Internet inte alltid funnits.

Bland året deltagare fanns det många som var födda året Facebook lanserades dessutom. Historien börjar 1642 fram tills 2017.

Veckan började med en liten blunder. Vi hade glömt att meddela föräldrarna att just idag skulle det inte bjudas på lunch då vår trogne lunchsponsor Restaurang Eken inte har öppet på söndagar. Du kanske undrar varför vi började veckan en söndag? Anledningen är ganska enkel. Vi håller alltid lägret första veckan efter skolavslutningen då många tenderar att bege sig bort från Karlskrona under sommarlovet. För att få 5 dagar så nödgas vi starta på söndagen då fredagen därefter är midsommarafton. Deltagarna fick lunchpengar och vi lunchade på en snabbmatsrestaurang i närheten. Det blev en lyckad lunch.

Eftermiddag

På eftermiddagen började det sedvanliga krånglet. Den den ”startkostnaden” som alla ting har. Vilket ledde till att vi fick sluta tidigare.

Vi hann dock ha en dialog mellan föräldrarna och deltagarna och ingå ett avtal. Att stänga av all elektronik i hemmet senast kl 20.00 under veckan. Hur detta gick kan du läsa om i senare inlägg.

Vi hann också lyssna på en föreläsare som jobbar med datasäkerhet, Kim. Han berättade om identitetsstöld och hur man kan säkra sina olika konton på nätet. Bland annat med tvåfaktorsinloggningar. Vi gick även igenom hur man skapar ett säkert lösenord som man kan komma ihåg. Visste du att ett säkert lösenord idag ska vara 13 tecken långt? Det ska innehålla sMå och stOra bokstäver samt s1ffR0r och spec!4lt3cken.

Ett av de nya inslagen i deltagarnas rutiner var att vi inte sitter längre än 30 minuter i sträck. Varje halvtimme ställer vi oss upp och dansar eller bara sträcker på oss. Föräldrarna fick också dansa. Förtjusningen över denna nya rutin var linjärt nedstigande i förhållande till åldern men i hemlighet lika uppskattad av alla.

Vi har haft Maria Petersson med oss hela veckan. Hon har filmat och intervjuat deltagarna för att vi ska kunna skapa ett reportage om Internet Camp.

Vill du läsa vidare om vår vecka så gå gärna till måndagens inlägg.

Share this Post